Вартість проїзду в електротранспорті може зрости до 4,5 грн.

 

Вже з серпня ціна на проїзд у львівському електротранспорті може зрости до 4,5 грн, повідомив заступник директора з економіки ЛКП «Львівелектротранс» Олексій Зварич, передає Дивись.info.

 

За словами Олексія Зварича, однією з основних причин підвищення вартості проїзду є зміна тарифу на електроенергію для комунальних підприємств міста.

 

«Востаннє тариф переглядали у червні 2014 року. У 2015 році збитки "Львівелектротрансу" становили 51 млн грн, у 2016-му – 61 млн. Якщо ми зараз не введемо економічно обґрунтованих тарифів, то це дорога в нікуди», – заявив посадовець.

 

Серед інших причин імовірного підняття ціни на проїзд – підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн, подорожчання матеріалів і запчастин, а також амортизація. Крім того, за словами економіста, підприємство має зобов’язання перед Європейським банком реконструкції та розвитку, згідно з якими тариф на перевезення у громадському транспорті мусить бути економічно обґрунтованим.

 

Наразі тариф вже погодили із галузевими профспілками області, управлінням транспорту та департаментом житлового господарства й інфраструктури Львівської міськради.

 

Ціну на проїзд ще мають винести на громадські слухання. Оголосити про їх старт планують наступного тижня. Після цього тариф має пройти перевірку в Антимонопольному комітеті. Останній етап – затвердження виконавчим комітетом Львівської міської ради.

 

Водночас у Львові проводять розрахунки і щодо підняття вартості проїзду у міських маршрутках, повідомив в.о. керівника управління  транспорту Львівської міськради Олег Партика, передає ЛП.

 

«Це клопіткий процес, оскільки у нас є декілька перевізників. Коли тариф буде розрахований, усіх повідомимо і це питання обговоримо з громадськістю», – зазначив посадовець.

 

У міськраді додали, що на відміну від електротранспорту, ситуація з тарифами у маршрутках не є критичною.

 

«Тарифи на перевезення в маршрутках подають відповідні перевізники, але це не означає, що місто буде приймати ці розрахунки. Останній перегляд тарифів був у 2015 році. Місто розуміє, що в електротранспорті зараз проблема є, щодо маршрутних автобусів питання дискусійне і ще не на часі», – кажуть чиновники.

23.06.2017