МОК готує нові санкції проти Росії.

Як заявив президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах (Thomas Bach), проти російських спортсменів і спортивних організацій будуть запроваджені нові штрафні заходи за використання допінґу на Олімпіаді 2014 року в Сочі.

 

 

«У нас виникло враження, що деякі люди в Росії думають, ніби, плануючи розв’язання проблем у майбутньому, минуле забудеться. Не можна просто забути те, що сталося в Сочі. Ми чітко дали зрозуміти, що за минуле – за те, що там сталося – потрібно запровадити санкції», – сказав Томас Бах в інтерв'ю газеті The New York Times.

 

63-річний голова Міжнародного олімпійського комітету не став конкретизувати, наскільки серйозними будуть обмежувальні заходи. Водночас він повідомив, що дві комісії МОК поки що вивчають випадки порушення антидопінґового законодавства росіянами. Бах висловив надію, що санкції будуть запроваджені до жовтня 2017 року, тобто до того моменту, коли розпочнеться кваліфікаційний етап зимових Олімпійських ігор 2018 року в Пхенчхані. «Дебатується питання про ймовірність цілковитого відсторонення російських спортсменів від Олімпіади–2018», – зізнався президент МОК.

 

Нагадаємо, що в МОК заговорили про санкції щодо Росії ще наприкінці грудня 2016 року. Тоді ж Бах заявив, що будуть перевірені ще раз усі 254 проби російських спортсменів, взяті на Олімпіаді в Сочі 2014 року, а також всі проби російських атлетів, котрі брали участь в Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні.

22.06.2017