Парубій: Законопроект про реінтеґрацію констатує окупацію територій.

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що законопроект про деокупацію окремих районів Донецької та Луганської областей, котрий наразі дискутують у владних колах, дозволятиме використовувати всі військові підрозділи в умовах "половинчастого" воєнного стану та визнаватиме території ОРДЛО окупованими.

 

Про це Парубій заявив під час ток-шоу на ICTV.

 

"Це, перш за все, створити законодавчу базу, яка би дозволила використовувати всі силові підрозділи без обмеження демократичних процедур", – повідомив Голова ВР.

 

Парубій нагадав, що у 2014 році воєнного стану в Україні не запроваджували через потребу проведення виборів – президентських, парламентських, місцевих, а тому єдиним можливим варіантом був формат АТО. 

 

Також у запропонованій концепції проекту передбачено створення єдиного оперативного штабу, який має управляти не лише всіма військовими підрозділами, силовими, сектором безпеки, а й місцевими військово-цивільними адміністраціями. "І, звичайно, визнання окупованих територій окупованими територіями", – цитує "Укрінформ".

 

При цім Парубій наголосив, що законопроект описує компромісний варіант, тож об’єднає як прихильників, так і критиків воєнного стану.

 

20.06.2017