Канадські благодійники передали дитячій нейрохірургії операційне обладнання.

 

Нейрохірургічне відділення міської дитячої клінічної лікарні Львова отримало низку спеціалізованого медичного обладнання, що дало змогу укомплектувати операційну на рівні передових світових клінік. Обладнання загальною вартістю понад 10 млн грн для львівських нейрохірургів передали канадські філантропи українського походження у рамках співпраці SickKids Hospital (Торонто) з дитячою клінічною лікарнею міста Львова. Використовуючи це обладнання, у лікарні прооперували вже двох дітей зі складною нейрохірургічною патологією, інформує прес-служба ЛМР.

 

Меморандум про передачу обладнання в нейрохірургічне відділення міської дитячої клініки було підписано 24 червня 2016 року. За словами головного лікаря Дмитра Квіта, вже з травня цього року вісім одиниць надсучасних спеціалізованих приладів, більшості з яких немає в медичних закладах Львова і Львівської області, використовується в щоденній роботі нейрохірургічного відділення лікарні.

 

«Вчора ми оперували складний випадок, використовуючи найсучасніше обладнання, яке нещодавно отримала лікарня. Сьогодні також виконували складне хірургічне втручання, котрого не проводили раніше в Україні, тому мені дуже приємно бути тут з лікарями, які працюють у цій лікарні. Я впевнений, що ці складні оперативні втручання можуть бути зроблені в майбутньому у Львові і щороку повертатимуся сюди», – розповів професор, директор програми Українського педіатричного товариства, член Асоціації нейрохірургів Північної Америки Джеймс Рутка.

 

Також уже понад 40 дітей зі всієї України з нейрохірургічною патологією записано на консультацію.

 

Серед подарованого обладнання – мікроскоп Carl Zeiss OPMI Vario 700, що застосовується при проведенні різноманітних мікрохірургічних втручань, що потребують збільшувальної оптики; дихальний апарат Drager Fabius plus, що призначений для інгаляційної анестезії у дітей всіх вікових груп; інтраопераційний УЗД апарат Alpha 6 Hitachi, що застосовується під час операцій на головному та спинному мозку з метою чіткої візуалізації об’ємних утворів, кровоплину та лікворних порожнин; електротрепан – пристрій для проведення краніотомій, пластичних операцій на кістковій тканині; набір для оксиметрії Masimo; система спостереження за пацієнтами Bis Vista; набір для фіксації голови May Field, сучасний багатофункціональний операційний стіл SKYTRON Elite 630.

 

Джеймс Темертей, голова доброчинної Фундації Temerty (Канада) наголосив, що завдяки такій допомозі українці зможуть робити операції тут, в Україні, а не шукатимуть  допомогу за кордоном.

 

«Сподіваюся, що це буде приклад також для українських інституцій, щоби вони зрозуміли оцю культуру філантропії», – додав він.

 

 

20.06.2017