Росія погрожує збивати літаки США в Сирії.

Міністерство оборони Росії заявило, що припиняє взаємодію зі Сполученими Штатами в рамках меморандуму про запобігання інцидентів в небі над Сирією.

 

 

Така заява російського військового відомства пролунала після того, як сили очолюваної США коаліції збили сирійський винищувач-бомбардувальник Су-22 – повідомив інформаційний портал lenta.ru. У Міноборони РФ назвали такі дії американців «цинічним порушенням суверенітету Сирії» та «фактично військовою агресією» і пригрозили, що відтепер будь-які повітряні об'єкти, включно з літаками і безпілотними апаратами міжнародної коаліції, виявлені на захід від річки Євфрат, «прийматимуться на супровід як повітряні цілі».

 

Голова комітету Ради федерації Росії з оборони та безпеки Віктор Озєров не виключив імовірності бойового зіткнення між російською й американською авіацією в небі над Сирією. «Ми не дозволимо, щоб з нашими льотчиками хтось міг вчинити так само, як з літаком Сирії. Ми будемо супроводжувати ці цілі, і при першій загрозі життю і здоров'ю наших військовослужбовців, втрати літальних апаратів ми, звичайно, від супроводу можемо перейти до знищення», – прокоментував Озеров рішення радарно супроводжувати американські літаки.

 

Днем раніше уряд Сирії повідомив, що сили міжнародної коаліції, очолюваної США, збили військовий літак сирійських військово-повітряних сил. Повідомляють, що інцидент стався неподалік міста Ес-Саура в провінції Ракка. Дамаск заявляє, що літак виконував бойове завдання проти екстремістського угруповання «Ісламська держава». У сирійській заяві йдеться, що інцидент матиме «небезпечні наслідки в справі боротьби з тероризмом».

 

Американські військовики стверджують, що сирійський військовий літак скинув бомби неподалік загону повстанців, яких підтримують Сполучені Штати, після чого і був збитий літаком ВПС США.

19.06.2017