Тернопільську єпархію УАПЦ очолить Віктор Бедь.

 

Збори Тернопільської архієпархії УАПЦ завершились ухваленням рішення про повернення закарпатського священика Віктора (Бедя) на посаду голови архієпархії, яку він раніше тимчасово обіймав, передає сайт "Тернополяни".

 

«В дусі любові наша єпархія висловила  прохання до владики Блаженнішого Макарія тимчасово повернути владику Віктора (Бедя) та висвятити його на єпископа вікарного з місцем перебування в Тернополі. Виступив із цим проханням перед присутніми кандидат архімандрит Даниїл.

 

В майбутньому ще очікують проведення Архієрейського собору, і буде призначена дата висвячення владики Віктора. Ми всі хочемо, аби владика Бедь залишився в Тернополі і служив цьому чудовому храму», – розповів митрополит Галицький Андрій.

 

Митрополит Андрій зазначив, що непорозуміння, яке виникло між отцями через спосіб проведення виборів, ніяк не вплинуло на подальше проведення собору. За  словами владики, собор Різдва Христового є соборноправним, і тут не панує диктат відносно того, як проводити церковні заходи.

 

Як повідомляв Z, владика зі Закарпаття Віктор (Бедь) тимчасово очолював Тернопільську архієпархію УАПЦ внаслідок відсторонення з посади після скандалу владики Мстислава (Гука). Проте закарпатського священика також усунули від цих обов’язків – буцім через втручання у справи всієї Церкви.

16.06.2017