Бундеспрезидент Німеччини застеріг Кремль від втручання у вибори до Бундестагу.

Про це Франк-Вальтер Штайнмаєр (Frank-Walter Steinmeier) заявив в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

 

«Якщо справа дійде до того, що Москва спробує вплинути на результат голосування, то це призведе до неминучого подальшого виснаження того резерву точок дотику, який є у двох країн. Це б зашкодило і одній, і іншій стороні», – попередив Штайнмаєр.

 

На переконання бундеспрезидента Німеччини, відчуження між Європою і Росією продовжує наростати упродовж ось уже останніх півтора десятиліття. «Москва нині формує свою ідентичність радше шляхом дистанціювання від Європи і Заходу, ніж за допомогою пошуку спільного підмурівка для взаємодії з ними», – нарікав німецький політик.

 

Штайнмаєр зазначив, що ситуація ще більше загострилася 2014 року після анексії Росією Криму та її воєнного втручання на сході України. «У зв'язку з цим наразі не слід очікувати несподіваного зближення між Європою і Росією», – спрогнозував він.

 

Водночас бундеспрезидент, котрий є представником Соціал-демократичної партії Німеччини, висловився за те, щоб Захід продовжував пошук діалогу з Москвою. «По-перше, ми повинні чітко говорити про те, що нас розділяє. По-друге, потрібно пам'ятати, що до Москви два з половиною години літаком, вона залишається великим сусідом, який має вплив на ситуацію в Європі як у доброму аспекті, так і в поганому. По-третє, про відносини з Росією потрібно мислити не залишковими категоріями, а працювати над досягненням змін», – зазначив президент Штайнмаєр.

 

Вибори до Бундестагу проведуть у Німеччині 24 вересня цього року. 

16.06.2017