У члена НАЗК Руслана Радецького провели обшуки.

 

Національна поліція провела обшуки у члена Національної аґенції з питань запобігання корупції Руслана Радецького.

 

Про це повідомив адвокат Радецького Сергій Скуратівський, інформує аґенція "Укрінформ".

 

"Слідчі повідомили, що обшук проведений, слідчі дії відбулися за згоди голови НАЗК пані Корчак, якій була оголошена ухвала про проведення цього обшуку", – сказав адвокат.

 

Він додав, що під час слідчих дій були присутні працівники апарату НАЗК та довірені особи.

 

На думку Скуратівського, причиною обшуків може бути бажання отримати доступ до результатів перевірки декларацій високопосадовців, які зберігають у кабінеті Радецького. "У цьому приміщенні є матеріали та підсумки перевірок стосовно високопосадовців, які цікавлять суспільство. Під виглядом слідчих дій потрапляють у кабінет, де зберігається службова інформація. Тепер говорити про результати перевірки не випадає", – вважає Скуратівський.

 

Захисник назвав обшук намаганням дискредитувати Радецького та змусити його до відставки. "Перевірки декларацій високопосадовців проведені – і результати мають бути затверджені. Якщо він подасть у відставку, то робота буде зведена нанівець", – каже адвокат.

 

Голова НАЗК Наталія Корчак повідомила "Українській правді", що обшуки проводили за підозрою у підробці документів. "Я сама зранку дізналася про обшуки. Виявилося, що є кримінальне провадження Генеральної прокуратури. Я ще не знаю нюансів, але за тією ухвалою суду, яку нам оголосили, ідеться про підробку документів, пов’язаних із його діяльністю", – зазначила вона.

 

Натомість адвокат Скуратівський заперечує інформацію, нібито приводом для обшуків стало використання Радецьким підроблених документів та їхньої подачі до Київської міської кваліфікаційної комісії адвокатури з метою отримання свідоцтва на право займатися адвокатською діяльністю. "Після того, як Радецький був обраний членом НАЗК, він виконує функції державної служби, тому його адвокатська діяльність припинена", – зазначив юрист.

 

15.06.2017