Футбольний клуб "Іллічівець" "декомунізували" на "Маріуполь".

 

Маріупольський футбольний клуб "Іллічівець", котрий здобув перше місце у Першій лізі сезону 2016/2017 і, відтак, кваліфікувався до Прем'єр-ліги, офіційно перейменували на ФК "Маріуполь".

 

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті клубу.

 

"Маріуполь – це не лише місто металургів і сталеварів. Маріуполь – це місто моряків і студентів, машинобудівників та залізничників. У нашому місті живуть українці, росіяни, греки, вірмени, євреї і білоруси. Маріуполь – це столиця Приазов'я і форпост України на південному сході! На нашу думку, всім цим вимогам і відповідає назва ФК "Маріуполь". Вважаємо, що саме вона сповна відображає всю багату палітру нашого реґіону", – йдеться у повідомленні ФК.

 

Адміністрація клубу зазначає, що нову назву підтримали мешканці реґіону та вболівальники команди: "Маріуполь" переміг під час опитування на офіційному сайті команди і найпопулярнішому міському сайті 0629.com.ua.

 

ФК "Маріуполь" презентував свою нову емблему.

 

Клуб "Маріуполь" створили у 1936 році на маріупольському заводі ім. Ілліча. Назву "Іллічівець" він утримував у 2002-2017 роках на честь свого основного спонсора – Маріупольського металургійного комбінату, котрий досі "імені Ілліча". У чемпіонатах України команда вже виступала як "Новатор", "Азовець", "Металург".

 

14.06.2017