Президент закликав не квапитися із заявкою до НАТО.

 

Президент України Петро Порошенко заявив, що підпише закон про відновлення курсу України на членство в НАТО.

 

Про це голова держави сказав під час свого візиту до Харкова, спілкуючись із журналістами, повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Звісно ж, підпишу, адже ця законодавча ініціатива була зі мною погоджена, коаліція взяла активну участь у проходженні цього закону", – заявив Порошенко.

 

Голова держави нагадав, що мета щодо членства в НАТО не є новою для України, і нині країна лише повертається до колишніх завдань.

 

З його слів, після анексії Криму й агресії РФ на сході України побудовані механізми безпеки стали неефективними. Він додав, що Росія сьогодні блокує багато ініціатив, зокрема будь-які спроби створення трибуналу з розслідування катастрофи малайзійського авіалайнера рейсу MH-17.

 

"Я як президент країни маю піклуватися про безпеку держави, але коли це (членство в НАТО, – Z) буде? У нас попереду дуже багато роботи, адже критерії для того, щоби претендувати на членство в НАТО, є надзвичайно високими", – пояснив голова держави.

 

З огляду на це Петро Порошенко закликає до першочергового проведення реформ із метою припасовування держави до критеріїв НАТО перед поданням заявки на членство.

 

"Давайте ми сьогодні говоритимемо не про формальний бік подання заявки, а про те, що Україні потрібно зробити для того, щоб реформувати нашу державу, щоб вона відповідала тим критеріям, які потрібні для членства", – звернувся Порошенко.

 

09.06.2017