Львів'янам презентують збірку польської львовознавчої літератури початку XX ст.

 

У вівторок, 13 червня, відбудеться презентація книги польської львовознавчої літератури початку ХХ ст. «Львів давній» у перекладі Ілька Лемка, інформуть організатори заходу.

 

«Книжки «Львівської бібліотеки» давно стали бібліографічною рідкістю. З нагоди 110-ї річниці заснування Товариства шанувальників минулого Львова видавництво «Апріорі» дає можливість сучасному українському читачеві познайомитися з найкращими зразками польської львовознавчої літератури початку ХХ ст. Книга, містить три праці з «Львівської бібліотеки»: "Львівська ратуша", "Львівські передмістя" та "Високий Замок".

 

"Книга «Львів давній» є однією із тих ланок, що з’єднують в єдине ціле минуле і сьогодення, створюючи на перетині епох особливу духовну реальність – відчуття органічної єдності із середовищем у котрому живеш, і за котре відповідаєш перед прийдешніми поколіннями", – зазначають організатори.

 

Захід відбудеться в обласній бібліотеці для юнацтва о 13 год. за участю перекладача Ілька Лемка, засновника видавництва «Апріорі» Юрія Николишина,  генерального консула Республіки Польщі у Львові Рафала Вольского та наукового редактора книги Андрія Козицького.

09.06.2017