Бойовики викрали блоґера, який підпільно працював на окупованих територіях.

 

У Донецьку зник журналіст і публіцист, який писав тексти про життя на окупованих територіях під псевдонімом Stanyslav Vasin. Колеги блоґера підозрюють, що Станіслава полонили проросійські екстремісти.

 

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook політичний діяч із Донецька, народний депутат двох скликань Єгор Фірсов.

 

"Найімовірніше, його схопили бойовики", – наголосив Фірсов, поінформувавши, що в квартирі Васіна – сліди проникнення й обшуків.

 

 

Політик застеріг, що акаунт Станіслава у Facebook активний, з нього публікують дописи і розсилають повідомлення. "Найімовірніше, з нього пише не Стас, позаяк на телефон він не відповідає. Родичі не можуть його знайти, зв'язку з ним немає. Велике прохання – будьте обережні", – написав Фірсов.

 

"Увесь цей час Станіслав перебував на непідконтрольній території, адже вважав своїм обов'язком залишатися в центрі подій і писати про те, що там відбувається. На ризики не зважав, хоча й усвідомлював, чим це загрожує", – додав нардеп.

 

Блоґер Денис Казанський підтвердив інформацію про зникнення чоловіка. "Друзі, це правда. Журналіста Станіслава Васіна, найімовірніше, викрало "емґебе деенер". Будьте пильні, з його акаунта можуть писати інші люди", – написав Казанський на своїй сторінці у Facebook.

 

Остання підтверджена локація, у котрій перебував Васін, – Ясинувата. "Був сьогодні в Ясинуватій – робив фоторепортаж на контрасті з Донецьком: розбиті будинки, майже нема життя і людей", – писав блоґер 31 травня.

 

А 2 червня вийшов його репотраж на сайті "Радіо Свобода" із заголовком "Між пеклом і раєм: окуповані Ясинувата і Донецьк".

 

6 червня зі сторінки Васіна цей репортаж поширили у Facebook. На той час із блоґером уже не було зв'язку.

 

Місяць тому Станіслав писав про те, що на окупованих територіях багато людей, охочих здати осіб із українськими поглядами бойовикам.

 

 

07.06.2017