Коаліція на чолі зі США атакувала позиції Башара Асада.

Авіація коаліції здійснила повітряний удар неподалік населеного пункту Ат-Танфа – повідомляється на сайті американського командування в Сирії.

 

 

Авіаударом було знищено дві артилерійських установки, одну станцію протиповітряної оборони, а також виведено з ладу танк. Перш ніж завдати удару, коаліція зробила кілька попереджень за спеціальною лінією зв'язку.

 

«Незважаючи на завчасні попередження, сили прихильників режиму увійшли в узгоджену зону деескалації з танком, артилерією, засобами протиповітряної оборони», – йдеться в прес-релізі угруповання американських військ у Сирії.

 

Поселення Ат-Танфа, до якого наблизилися прихильники режиму сирійського президента Башара Асада, розташоване на сході Сирії, поблизу кордону з Йорданією. Неподалік від нього розташована авіабаза, на якій американські військові інструктори навчають повстанців для боротьби з бойовиками екстремістської організації «Ісламська держава».

 

Москва дуже болісно відреагувала на повітряну атаку коаліції в Сирії. У російському парламенті її назвали «актом агресії».

 

«Удар, завданий коаліцією на чолі зі США, – це прямий вступ коаліції у відкритий військовий конфлікт у Сирії. Це акт агресії. Це цілеспрямована акція, що має на меті послабити наступ проурядових сил. Це не помилка. Росія негайно поставить питання про позачергове скликання Ради Безпеки ООН», – заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич. 

 

Водночас Клінцевич застеріг коаліцію від подальших збройних дій проти урядових військ у Сирії. «Наші бази там абсолютно надійно захищені, в тому числі С-400 і С-300. У Росії досить сил і засобів, щоб захистити не тільки себе, але й Сирію », – наголосив російський сенатор. 

07.06.2017