Завтра стартує міжнародна літературна конференція від Фонду Конрада Аденауера.

 

Завтра, 6 червня, у Львові вперше розпочнеться міжнародна конференція «Європа на зламі часів – література, цінності та європейська ідентичність», організатором якої є Фонд Конрада Аденауера, інформує прес-служба Львівської міської ради.

 

Участь у заході візьме міністр культури Євген Нищук. Урочисте відкриття конференції відбудеться о 18:30 у Львівській опері. У четвер, 8 червня, о 18:00 у Будинку вчених відбудуться літературні читання.

 

Серед головних гостей літературної конференції – голова Фонду Конрада Аденауера, у минулому президент Європейського парламенту Ганс-Герт Пьоттерінг, міський голова Львова Андрій Садовий, а також український поет, прозаїк, перекладач, есеїст Юрій Андрухович, нагороджений медаллю Ґете у 2016 році.

 

«Літературна конференція "Європа на зламі часів – література, цінності та європейська ідентичність" заснована ще у 2002 році, цього року місцем проведення вперше буде Україна. Така подія сприяє поглибленому науковому та культурному діалогу між європейськими країнами. Щодва роки в різних містах Європи вона збирає письменників, політиків, науковців, журналістів, студентів для обговорення таких питань, як: ідентичність; переоцінка цінностей та культурної спадщини; релігія, міфи і політика між Сходом та Заходом; транскордонна роль літератури та мови у Європі», – розповіли у міськраді.

 

Фонд Конрада Аденауера – це політичний фонд, наближений до Християнсько-демократичного союзу Німеччини. Свобода, рівність і солідарність є ключовими принципами їх роботи. Фонд здійснює свою діяльність по всій Німеччині через 18 регіональних освітніх центрів та закордонні офіси в 100 країнах, де щороку реалізують близько 200-т програм. Офіс Фонду Конрада Аденауера в Україні працює з 1994 року.

05.06.2017