У Тернополі під міською радою штовханина і літають яйця.

 

 

 

Сьогодні у Тернополі все-таки відбулося засідання сесії міської ради. У сесійній залі зареєструвалася мінімальна кількість, яка необхідна для кворуму, – 22 депутати. Вони ухвалили близько 30 важливих для міста рішень і пішли на перерву.

 

Нагадаємо, вже двічі міському голові не вдавалося провести сесію через відсутність кворуму, сутички під міською радою та повідомлення про замінування. Причиною конфлікту є небажання представників ВО «Свобода» впускати на сесію трьох депутатів, яких виключили з їхньої політичної сили, однак вони відмовляються скласти депутатські мандати. Натомість вигнанців підтримують депутати з інших політичних сил.

 

Із самого ранку вулицю, де розташована будівля міської ради, перегородили правоохоронці. Вони перевіряли металодетектором усіх – не лише депутатів і активістів, а й мешканців прилеглих будинків. Всього було задіяно близько двох сотень правоохоронців.

 

«Свободівці» заблокували вхід у міську раду, щоб не впустити туди цих трьох однопартійців — Івана Сороколіта, Ігоря Турського і Романа Навроцького. Результат можна описати як штовханину, правоохоронці забезпечити доступ депутатам у сесійну залу так і не змогли. Однак і без них у сесійній залі було гаряче — настільки, що одному з депутатів стало погано і його забрала «швидка».

 

Попри конфлікти, народні обранці все ж устигли ухвалити низку рішень. Зокрема внесли зміни до бюджету та прийняли звернення до Президента і Верховної Ради про заборону продажу землі та про ринок електроенергії, а точніше — про недопущення підвищення цін на цю електроенергію. Коли сесія продовжить свою роботу — невідомо.

 

02.06.2017