Прощання з Блаженнішим Любомиром триватиме в соборі Святого Юра 2 дні.

 

 

Зараз траурний кортеж Любомира Гузара вирушає до Львова, де він народився і де мешкає його родина. Львів’яни зможуть попрощатися з Блаженнішим Любомиром завтра, у п’ятницю, 2 червня, і в суботу, 3 червня, повідомив Глава УГКЦ Святослав.

 

Кортеж із тілом Блаженнішого Любомира прибуде до Львова, в собор Святого Юра, сьогодні увечері. А завтра о 10-й ранку відбудеться заупокійна Божественна літургія.

 

В суботу о 9-й відбудеться заупокійна архієрейська літургія. Скорботна хода вулицями Львова завершиться у храмі Архистратига Михаїла при монастирі монахів Студійського уставу.

 

Зранку в неділю, 4 червня, тіло Любомира Гузара перевезуть до Патріаршого собору в Києві. Там із ним прощатимуться у неділю, і в понеділок уранці відслужать три Божественні літургії: о 07.30, 9.00, 11.00.

 

У неділю о 18-й годині в Патріаршому соборі відбудеться чин архієрейського похорону, цілонічні чування з читанням Євангелія.

 

5 червня об 11.00 відбудеться скорботна архієрейська Божественна літургія. Поховають Любомира Гузара у крипті Патріаршого собору в Києві.

 

Нині ж, 1 червня, у Львові оголошено жалобу по Блаженнійшому Любомиру Гузару.

 

 

01.06.2017