Містяни вшанували пам’ять загиблих рік тому на Грибовицькому сміттєзвалищі.

 

Сьогодні, 30 травня, минає рік від грибовицької трагедії, коли під обвалами сміття загинули троє рятувальників та еколог ЛКП «Збиранка».

 

Під стінами Львівської міської ради зібрались активісти та небайдужі містяни, аби вшанувати їхню пам'ять, передать Варіанти.

 

«Рівно рік тому три рятувальники й інженер-еколог ЛКП «Збиранка» загинули на Грибовицькому сміттєзвалищі внаслідок обвалу, який стався через чиюсь безгосподарність. Цих людей нема, а до сьогодні ніхто не покараний. Я знаю, що сьогодні в Жовкві, в Раві-Руській проводять панахиди за загиблими, а у Львові, наскільки мені відомо, ніяких поминальних заходів немає. Ми подумали, що, можливо, хтось із львів’ян захоче принести квіти і вшанувати пам’ять цих хлопців, тому поставили під мерією, на центральній площі міста, столик із фотографіями. І сьогодні тут така тиха мовчазна акція», – розповіла голова ГО «Розвиток громади» Оксана Маруняк.

 

30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі близько 15 год. стався обвал, внаслідок якого трьох рятувальників із Жовківського району накрило сміттям. Вони гасили пожежу, що почалась на сміттєзвалищі 29 травня.

 

Безвісти зниклим вважають еколога ЛКП «Збиранка».

 

Як повідомляв Z, 30 травня, за розпорядженням міського голови Львова Андрія Садового, оголошено днем жалоби.

30.05.2017