Щонайменше 11 осіб загинуло внаслідок аномального урагану в Москві.

Понад сто осіб отримали поранення й звернулися по медичну допомогу.

 

 

Ураган завітав до російської столиці в понеділок, 29 травня. За повідомленнями синоптиків, пориви вітру місцями досягали 28 метрів за секунду.

 

За свідченням очевидців, потужними поривами вітру в російській столиці виривало з корінням дерева і зривало обшивку з даху деяких будівель. За даними російських ЗМІ, вітер повалив понад тисячу дерев у Москві і зірвав дахи із понад трьох десятків будинків.

 

Через повалені дерева та обірвані дроти електропостачання громадський транспорт у Москві функціонував зі шаленими перебоями. Було, зокрема, ускладнено рух аероекспресу до аеропорту «Внуково» і потягів на Філевській лінії московського метро – повідомив інформаційний портал «Газета.Ру».

 

За даними авіаційних порталів, в аеропортах Москви через негоду затримали більш як половину рейсів. Найбільше перебоїв зафіксовано в «Шереметьєво» – там вчасно не злетіли 80% літаків.

 

Аномальні погодні умови в Московській області залишили без електрики понад 18 тисяч осіб. Найбільше постраждали райони – Наро-Фомінський, Істринський і Можайський.

29.05.2017