G7 готова запровадити нові санкції проти Росії.

Про це заявили лідери країн «Великої сімки» на саміті в італійському місті Таорміні на Сицилії.

 

 

Лідери G7, зокрема, відзначили «відповідальність Росії за конфлікт в Україні» і роль, яку вона має зіграти для «відновлення миру і стабільності».

 

«Ми нагадуємо, що тривалість санкцій проти Росії чітко прив’язана до виконання нею своїх зобов’язань у рамках Мінських угод і її поваги до суверенітету України. Санкції можуть бути згорнуті, якщо Росія виконає свої зобов’язання. Однак ми також готові в подальшому вживати додаткових штрафних заходів, аби збільшити фінансові втрати Росії, якщо її дії того вимагатимуть», – ідеться у підсумковому комюніке саміту G7.

 

У документі зазначено, що «Велика сімка» незмінно дотримується своєї позиції підтримки «незалежності України, її територіальної цілісності й суверенітету», а також у засудженні «незаконної анексії Криму» і невизнання його статусу в складі РФ.

 

У комюніке теж наголошено, що країни G7, попри існуючі розбіжності з Москвою, готові взаємодіяти з Росією у «врегулюванні регіональних криз і загальних проблем», але лише тоді, коли така взаємодія відповідає інтересам учасників «Великої сімки». Зокрема, мова може йти про припинення війни в Сирії.

27.05.2017