Парубій підписав закони про телевізійні квоти і заборону "георгіївської стрічки".

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закони про квоти для української мови на телебаченні та про заборону "георгіївської стрічки".

 

Як повідомляє "Українська правда", Парубій поставив підписи просто у президії Верховної Ради, відкриваючи засідання парламенту.  

 

Коментуючи питання квот, спікер сказав: "Зараз, в умовах війни, це питання національної безпеки. Як я вчора й обіцяв, я невідкладно підписую закон".

 

"Також зараз підписую закон про заборону так званої "георгіївської стрічки" – символу ненависті й ворожнечі, бо ці стрічки носять люди – ті, хто розпочав війну проти України, хто щоденно стріляє в наших воїнів, хто вбиває людей, і ті, хто ненавидить Україну", – заявив голова ВР.

 

"Цей закон – один із найважливіших законів цього тижня. І я теж уже маю право його підписати і роблю це в присутності усіх народних депутатів", – додав Парубій.

 

Верховна Рада схвалила закон про запровадження адміністративної відповідальності за експлуатацію "георгіївської стрічки" 16 травня, а закон про мову аудіовізуальних медій – 23 травня. Невдовзі депутати "Опозиційного блоку" зареєстрували проекти постанов про скасування результатів голосування за ці законопроекти.

 

Згідно з регламентом ВР, голова парламенту не має права підписувати схвалені документи, поки сесійна зала не розгляне "скасувальних" постанов. На засіданні в четвер парламент очікувано провалив законопроекти "регіоналів", дозволивши Парубію підписати закони.

 

26.05.2017