Містяни вшануть пам’ять генерл-майора Сергія Кульчицького.

 

У понеділок, 29 травня, виповнюється три роки з дня загибелі Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького. Заходи зі вшанування пам’яті військового відбудуться на території 2-ї Галицької бригади Національної гвардії України, в гарнізонному храмі Святих Апостолів Петра і Павла та на могилі героя на Личаківському кладовищі, повідомив Начальник групи інформації і комунікації у Західного територіального управління Національної гвардії України Олег Тіхов.

 

Вшанувати пам'ять генерал-майора Сергія Кульчицького прийдуть родичі, друзі, військовослужбовці батальйону імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького, Народні депутати України, керівництво Західного територіального управляння Національної гвардії України, командування та військовослужбовці військової частини 3002.

 

План заходів:

 

08.30 - 09.10 - Мітинг, покладання квітів до погруддя Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького, проходження урочистим маршем на території військової частини 3002. (місто Львів, вулиця Княгтні Ольги 105);

 

10.00 - 10.40 - Панахида в гарнізонному храмі Святих Апостолів Петра і Павла (місто Львів, вулиця Театральна, 11);

 

11.00-12.00 - Покладання квітів на могилі Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького та інших воїнів Національної гвардії України, що загинули під час захисту цілісності та незалежності України в зоні проведення АТО. (місто Львів, вулиця Мечникова, 33).

 

Генерал-майор Сергій Кульчицький загинув 29 травня 2014 року поблизу Слов'янська в районі проведення АТО. Він перебував у гелікоптері Мі-8МТ Національної гвардії України, який після розвантаження харчових продуктів та проведення ротації особового складу на п'ятому блокпосту, повертаючись з району гори Карачун, зазнав обстрілу, що вівся з лісосмуги, та був підбитий. Катастрофа, спричинена пострілом із переносного зенітного ракетного комплексу, забрала життя шістьох військовослужбовців Національної гвардії: генерал-майора Сергія Кульчицького, полковника Сергія Бульдовича, майора Віталія Куриловича, капітана Сергія Кравченка, прапорщиків Валентина Білошкурського і Віктора Ліпського, та шістьох працівників спеціальної роти міліції УМВС України в Івано-Франківській області: старших лейтенантів міліції Петра Безпалька і Василя Семанюка, старшого прапорщика міліції Володимира Шарабуряка, прапорщика міліції Володимира Лисенчука, старшини міліції Петра Остап’юка, старшого сержанта міліції Віктора Яков’яка.

 

Дивом уціліти вдалося лише одному із членів екіпажу – другому пілоту капітану Олександру Макеєнку, який отримав важке поранення.

25.05.2017