На Личаківському цвинтарі вшанували пам’ять Бориса Возницького.

 

Учора, 23 травня, на Личаківському кладовищі вшанували пам’ять Героя України, академіка, лауреата Шевченківської премії, незмінного протягом 50 років директора Львівської національної галереї мистецтв –  Бориса Возницького, інформує ЛОДА.

 

Борис Возницький загинув 23 травня 2012 року в аварії внаслідок серцевого нападу.

 

До могили Бориса Возницького поклали квіти, а заслужена академічна капела України «Трембіта» виконала духовні твори та разом із присутніми помолилася.

 

Водночас, пише Гал-Інфо, нинішній керівник галереї Тарас Возняк не прийшов на заходи, тому що, за його словами, брав участь у засіданні Наукової ради. А всі інші працівники, додав він, мали вихідний день, тож могли вшанувати пам’ять Бориса Возницького.

 

Борис Возницький народився 16 квітня 1926 року в селі Ульбарів, тепер Дубенського району на Рівненщині. До останніх днів, маючи 86 років, віддавався музейній справі. Про внесок у культурну спадщину свідчить хоча б той факт, що реліквії та раритети, які він врятував від знищення, оцінюються майже так, як і весь золотовалютний запас України.

 

Після смерті Бориса Возницького галерею тимчасово очолювала його донька Лариса Разінкова. Проте наприкінці минулого року Міністерство культури визначило переможцем конкурсу на посаду директора Львівської галереї мистецтв Тараса Возняка.

 

Одним з перших його кроків на посаді стала інвентаризація фондів, що виявила зникнення близько 500 стародруків та давніх книжкових видань. Зараз Тарас Возняк звернувся до Львівської обласної ради з тим, аби провести інвентаризацію усіх замків Львівщини.

24.05.2017