Підсумки ЗНО: браковані зошити, помилка у завданні і 36 спізнілих.

 

У тестуванні на знання української мови та літератури, з котрого 23 травня розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року, взяло участь 230 053 особи.

 

Про це повідомляє прес-служба Українського центру оцінювання якості освіти.

 

Фреквенція становила 95,9 % від загальної кількості зареєстрованих. Для порівняння, у 2016 році явка учасників на тестування з предмета сягнула 95,07 %.

 

36 учасників зовнішнього незалежного оцінювання не змогли потрапити у пункт тестування через запізнення, 58 – через відсутність одного з обов’язкових документів.

 

Зі слів директора УЦОЯО Вадима Карандія, державним службам вдалося дотриматися "найважливіших стандартів тестування", втім у декотрих реґіонах були проблеми. "На жаль, у кількох пунктах тестування учасники виявили брак друку в сертифікаційних зошитах, коли неможливо було прочитати окреме слово. Дякую персоналу пунктів тестування, який оперативно спрацював, надавши зошити відсутніх учасників. Крім того, у завданні № 20 зовнішнього незалежного оцінювання з української мови запропоновано два ідентичні варіанти відповіді", – поінформував Карандій.

 

За підсумками ЗНО з української мови і літератури до реґламентних комісій 9 регіональних центрів оцінювання якості освіти надійшло 12 апеляційних заяв на порушення процедури проведення тестування. Половина з них – від учасників, котрі "погоріли" на експлуатації заборонених засобів зв’язку, пристроїв збереження та відтворення інформації тощо.

 

24.05.2017