Частина сенаторів нідерландської партії CDA, яка може дати вирішальні голоси для ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, висловилася на підтримку угоди.

 

Про це заявив сенатор CDA Бен Кнапен під час дебатів у верхній палаті парламенту, повідомляє голландське видання De Telegraaf.

 

"У нашій фракції, схоже, розглянувши все, значна частина підтримує законопроект", – цитує політика аґенція "Укрінформ".

 

Активіст української громади у Нідерландах Олександр Снідалов вважає, що в Сенаті фактично сформувалася більшість на підтримку Асоціації. "Крім традиційних прихильників угоди, сенаторів від VVD, D66, GroenLinks, PvdA, вона також включає дев'ять сенаторів партії CDA, яка офіційно проти ухвалення угоди, а також троє сенаторів від партії CU, яка також офіційно не підтримує ратифікації угоди. Цієї більшості буде більш ніж достатньо для успішного голосування через тиждень", – написав Снідалов на своїй сторінці у Facebook.

 

Голландське радіо BNR зазначає, що можливий розподіл голосів під час голосування наступного тижня може бути таким: 48 "за" і 27 "проти". 

 

Як писав Z, у вівторок у Сенаті Нідерландів розпочалися дебати щодо законопроекту, яким вводять у дію ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Голосування щодо законопроекту має відбутися за тиждень, 30 травня.

 

Раніше цей документ схвалила нижня палата парламенту Нідерландів. Для завершення ратифікації документ має затвердити і Сенат. Партії, що підтримали ратифікацію Угоди у нижній палаті парламенту, не мають більшості голосів у верхній палаті парламенту, тому для завершення ратифікації розраховують на підтримку проєвропейськи налаштованих сенаторів від партії CDA.

 

Як пише Снідалов, лідер CDA в Сенаті Елко Брінкман зазначив, що позиція його фракції може відрізнятись від думки колег-однопартійців у нижній палаті парламенту, та в цьому немає проблеми, позаяк Сенат проводить власну оцінку ситуації і буває так, що бачення двох палат відрізняються.

 

23.05.2017