Медведчук був посередником між Кремлем і командою Трампа.

Про це повідомила інформаційна аґенція Reuters з покликом на чинних і колишніх американських чиновників, обізнаних із деталями контактів штабу Трампа з представниками Росії.

 

 

Reuters повідомляє, що під час президентської кампанії в США відбувався «обмін телефонними дзвінками, електронними листами й текстовими повідомленнями між помічниками Трампа й російськими чиновниками або особами, котрі вважаються близькими до Путіна». «Серед цих осіб був український олігарх і політик Віктор Медведчук. Точно не відомо, з ким саме із представників штабу Трампа контактував Медведчук, але однією з обговорюваних тем була російсько-американська співпраця», – повідомила аґенція.

 

За даними Reuters, колишній радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн та інші радники штабу Дональда Трампа за останні сім місяців виборчої кампанії мали щонайменше 18 контактів із російськими чиновниками та наближеними до Кремля особами. Шість із цих раніше не відомих контактів були розмовами між послом Росії в США Сергієм Кисляком і радниками Трампа, в тім числі Майклом Флінном.

 

При цьому контакти активізувалися після восьмого листопада, коли сторони обговорювали створення прихованого каналу зв’язку, який міг би обійти бюрократичні процедури США.

 

Сам Медведчук заперечує, що у нього був якийсь контакт із передвиборчим штабом Дональда Трампа. «Я не знайомий із жодним з найближчих соратників Дональда Трампа, так що така розмова не могла б відбутися», – відповів лідер руху «Український вибір» на запит співробітників аґенції Reuters.

18.05.2017