Україна ініціюватиме диференційований підхід у межах "Східного партнерства".

 

Міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що Україна пропонуватиме Європейському Союзу перейти на диференційований підхід у рамках ініціативи "Східне партнерство".

 

Про це Клімкін сказав під час свого візиту до Страсбурга, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Я вважаю, що настав час подумати про ефективну диференціацію всередині "Східного партнерства". Оскільки не можуть країни, у яких є асоціація і безвізовий режим, робити те ж саме, що й країни, які абсолютно не прагнуть ні зараз, ні в майбутньому до євроінтеграції", – заявив міністр.

 

"Тому саміт ["Східного партнерства"], що відбудеться в листопаді цього року, має здійснити кроки в цьому напрямі", – пояснив Клімкін.

 

З його слів, проект "Східне партнерство" має існувати і далі, позаяк він передбачає важливу співпрацю у транспортній, енергетичній та інших сферах. "Але в рамках "Східного партнерства" географічний підхід може формально існувати як певна платформа, але він має закінчитися. І кожен учасник "Східного партнерства" має сприйматися, виходячи зі своїх досягнень", – закликав міністр.

 

Клімкін чекає від згаданого саміту "індивідуального підходу". "Адже ми реально виконали основну логіку "Східного партнерства". Залишаємо там практичні речі і шукаємо далі", – сказав він.

 

18.05.2017