Призначено спецпрокурора для розслідування зв'язків команди Трампа з Кремлем.

Ним став  колишній директор Федерального бюро розслідувань Роберт Мюллер.

 

 

Таке рішення ухвалило Міністерство юстиції США.  Роберт Мюллер як спеціальний прокурор розслідуватиме втручання Росії в американські президентські вибори і «пов'язані з цим питання». Про це повідомляється на сайті відомства. Одним із завдань Мюллера на цій посаді буде вивчення «будь-яких зв'язків і взаємодій між російським урядом і особами, котрі мають стосунок до виборчої кампанії президента США Дональда Трампа».

 

«Призначення Мюллера спеціальним прокурором не означає, що зроблено висновок про вчинення злочину або що є підстави для притягнення до відповідальності. Суспільний інтерес вимагає доручити це розслідування людині, котра володіє певною незалежністю від звичайної командної ієрархії», – зазначив заступник генпрокурора США Рід Розенстайн.

 

Дональд Трамп, своєю чергою, заявив, що «з нетерпінням» чекає підсумків розслідування. «Ретельне розслідування підтвердить те, що нам вже відомо: не було жодних таємних зв'язків між моєю кампанією і будь-якими іноземними структурами», – запевнив президент США.

 

Після того, як було оголошено про призначення Мюллера, той заявив: «Я приймаю цю відповідальність і докладу всіх зусиль, щоби виконати покладені на мене обов'язки».

 

Мюллер очолював ФБР упродовж 12-ти років, до 2013 року. Його наступником став Джеймс Комі, котрого президент Трамп звільнив минулого тижня, через що спалахнув політичний скандал.

18.05.2017