Мешканці заблокували ділянку, де має початись будівництво індустріального парку.

 

У селі Рясне-Руське Яворівського району, що поблизу Львова, мешканці встановили блокпост, аби не допустити заїзду техніки на земельну ділянку, де Львівська міськрада планує будівництво індустріального парку, повідомив громадський активіст Олег Долінський, який перебував на місці події, інформує ЗіК.

 

Сьогодні мешканці домоглися демонтажу елементів паркану поблизу ділянки, встановленого забудовником.

 

«Уночі компанія, яка нібито володіє цією земельною ділянкою, почала встановлювати металоконструкції і паркан. Громада зорганізувалася і прийшла на місце події. Люди проти будівництва там індустріального парку, оскільки споконвіку там були їхні городи. Щодо виділення цієї землі під індустріальний парк відкрито кримінальне провадження», – повідомив Олег Долінський.

 

На місці події були присутні близько 200 мешканців, активістів, учасників АТО.

 

«Підрядник погодився не споруджувати паркан, якщо таке рішення буде прийнято сільською радою. Таке рішення було відразу прийнято, оскільки на місці були присутні депутати, паркан демонтовано. Також мешканці встановили блокпост, де чергуватимуть люди, щоби техніка не заїжджала на територію ділянки», – додав Олег Долінський.

 

На переконання мешканців Рясне-Руського, Андрій Садовий незаконно продав під індустріальний парк ділянку, яка Львову не належить.

 

У ЛМР в незаконності облаштування городів на зазначеній земельній ділянці звинувачують людей, яким пропонували знайти компромісне рішення, та зробити цього не вдалося.

17.05.2017