Путін оголосив про уточнення "підходів щодо переоснащення військ" біля кордону з Україною.

 

Президент Росії Володимир Путін оголосив про уточнення "підходів щодо переоснащення військ" біля кордону на заході і південному заході, де РФ межує з Україною.

 

Як передає УНІАН, про це Путін сказав на нараді з керівним складом міністерства оборони РФ і підприємств оборонно-промислового комплексу.

 

"Зазначу також, що бойовий досвід, отриманий у ході операції в Сирії, необхідність зміцнення арктичних територій і кордонів на заході та південному заході вимагають уточнення підходів щодо переоснащення військ. Тому в ході нарад також розглянемо основні параметри нової держпрограми озброєнь. Як відомо, її розробка вже почалася", – сказав Путін.

 

Російський лідер заявив, що у 2016 році завдання держоборонзамовлення виконано на 97%. У війська поставлено понад 5,6 тис. одиниць основних видів новітніх озброєнь, а також близько 3 тис. відремонтованих і модернізованих зразків військової та спеціальної техніки. Це дало змогу довести парк сучасної техніки в частинах постійної готовності до 58%.

 

"Виконання держоборонзамовлення в минулому році дало змогу забезпечити комплексний розвиток системи озброєння, зміцнити бойовий потенціал збройних сил, сформованих на стратегічних напрямах", – заявив Путін.

 

17.05.2017