SpaceX запустила супутник, який забезпечуватиме Wi-Fi.

Супутник Inmarsat-5 F4 вивела на орбіту ракета-носій Falcon 9, запущена з космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида.

 

 

Телекомунікаційний супутник Inmarsat-5 F4 буде інтегрований у систему, яка забезпечуватиме високошвидкісним інтернетом літаки і морські судна – повідомило видання SpaceFlight Insider.

 

Супутник Inmarsat-5 F4 створила корпорація Boeing. Його вартість – приблизно 250 мільйонів доларів. На даний момент це найбільший вантаж, який Falcon 9 виводила на орбіту, його маса – 13417 фунтів (6086 кг). З огляду на велику вагу компанія вирішила не повертати першу ступінь носія на Землю: важкий вантаж вимагає значних витрат енергії для виведення його на орбіту, і на маневрування ракети для її повернення на Землю палива вже б не вистачило.

 

Геостаціонарний супутник зв'язку Inmarsat-5 F4 стане четвертим супутником в орбітальній групі Global Xpress британського оператора супутникового зв'язку Inmarsat, яка розгорнута для надання високошвидкісного інтернету в морі, повітрі й на землі.

 

Починаючи з грудня 2015 року Global Xpress забезпечує безперебійний високошвидкісний широкосмуговий зв'язок у всьому світі – ним користуються, зокрема, пасажири авіалайнерів і морського транспорту, а також урядові установи. Клієнтами Wi-Fi-сервісу Global Xpress є авіакомпанії Lufthansa Group і Austrian Airlines. Вартість супутникової системи становить $1,6 млрд. Попередні супутники мережі Global Xpress були запущені в 2013-му і 2015 роках.

16.05.2017