Причиною обвалу будівлі коледжу може бути ослаблення старих конструкцій, – ДСНС.

 

Рятувальники відкидають версії вибуху і теракту в ситуації з обвалом коледжу в Коломиї на Івано-Франківщині. Комісія вивчатиме конструкції будівлі, повідомив начальник управління ДСНС в Івано-Франківській області Володимир Чернецький, передає Укрінформ.

 

«Версії вибухів, терактів відкидаються. Газ відключили два тижні тому. Нестійкість будівельних конструкцій, їх зношеність, ослаблення. Тут причини можуть бути пов’язані лише з конструктивними елементами будівлі. Від фундаменту до цегляної кладки треба вивчати. Працює комісія, яка встановить причини, що призвели до руйнування», — повідомив Володимир Чернецький.

 

За його словами, рятувальники майже 16 годин працювали над ліквідацією наслідків обвалу економіко-правничого коледжу, що стався учора, 15 травня, як повідомляв Z.

 

Будівля, де працює коледж, зведена ще у 1964 році. Раніше тут розташовувався адміністративний корпус заводу «Сільмаш». Перш ніж змінити призначення будівлі, необхідно було виготовити і погодити спеціальний проект.

 

«Коли це було, і чи був цей проект, комісія вивчатиме. Видно, що будівельні роботи тут проводили, бо будівля утеплена пінопластом, дах перекритий», — додав Володимир Чернецький.

16.05.2017