Порошенко ввів санкції проти компаній "Яндекс", "ВКонтактє", "Однокласснікі".

 

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони України від 28 квітня 2017 року про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) проти юридичних та фізичних осіб, причетних до порушення українського суверенітету, зокрема російських ресурсів "Яндекс" і "Mail.ru", а також соціальних мереж "ВКонтактє" та "Однокласснікі".

 

Указ опубліковано на офіційній сторінці голови держави.

 

Санкції, зокрема, поширюються на ТзОВ "Яндекс.Україна" (м. Київ, вул. П.Сагайдачного/Ігорівська, 10/5), ТзОВ "Яндекс" (м. Москва, вул. Льва Толстого, 16 та вул. Самокатная, 1 будівля 21), ТОВ "Мейл.РУ Україна" (м. Київ, вул. Велика Житомирська, буд. 20), ТОВ "Мэйл.РУ ГРУП" (м. Москва, просп. Ленінградський, 39, будівля 79), ТОВ "В Контакті" (м. Київ, вул. Червоноарміська, 5, оф. 32), ТОВ "Вконтакте" (м. Санкт-Петербург, вул. Херсонська, 12–14, літера А).

 

Термін дії санкцій щодо цих компаній – три роки.

 

Згідно з рішенням РНБО, активи компаній підлягають блокуванню, на торгівельні операції накладаються обмеження, запроваджується заборона на виведення капіталів із України, цим інтернет-ресурсам заборонять передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності тощо.

 

Інтернет-провайдерам заборонено надавати користувачам послуги з доступу до Mail.ru, Yandex, соціальних мереж "ВКонтактє", "Однокласснікі".

 

16.05.2017