Через критичну ситуацію зі сміттям містянам радять менше виходити на вулицю.

 

Сьогодні, 15 травня, у Львові відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо захоронення твердих побутових відходів зі Львова, інформує Справжня варта.

 

За словами заступника міського голови з питань ЖКГ Сергія Бабака, станом на сьогодні переповнено 35% від загальної кількості майданчиків – 438-ми.

 

Голова Шевченківської районної адміністрації зазначив, що з деяких майданчиків району сміття не вивозили вже понад місяць.

 

Виконувач обов’язків заступника міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна розповіла, що в місті проводять дератизацію, але ситуація є загрозливою для мешканців, особливо для дітей.

 

Керівник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб заявив, що у місті можливий надзвичайний стан і порадив львів’янам посилювати особисту гігієну, обмежити перебування на вулиці і т. ін.

 

«Нині мені дзвонив Кістіон, він володіє ситуацією. Завтра я буду в Києві і своїми силами буду бити на здоровий глузд. У місті надзвичайна ситуація. Є загроза для надзвичайного стану. Якщо держава почне нарешті виконувати свої обов’язки, то усе буде добре», – повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Він додав, що сміттєвий меморандум не працює. 

 

«Там є цифра – 570 тонн у день. Зараз є три міста, які приймають сміття, і ми можемо вивозити у день тільки 80 тонн. Зараз на майданчиках є більше 800 тонн сміття, яке ми не можемо вивезти. Про це питання якісно поінформовані і Президент, і прем’єр», – сказав Андрій Садовий.

 

«Держава не дає нам жодної підтримки. Тільки допомагають міжнародні інституції, а держава тільки обіцяє. Я говорив із усіма мерами, мої заступники були на місцях у області, але меморандум нічого не вирішив», – додав мер Львова.

 

Андрій Садовий також пообіцяв звернутися до ринків, щоби мінімізувати відходи із торгівлі.

15.05.2017