СБУ встановила організатора провокаційних та підривних акцій в Україні.

 

Служба безпеки України викрила організатора низки провокаційних і підривних акцій із дестабілізації суспільно-політичного становища в Україні.

 

Про це повідомив на брифінґу голова СБУ Василь Грицак, інформує телеканал "112 Україна".

 

Зі слів Грицака, одним із ініціаторів провокативних протестних акцій в Україні є лідер організації "Наждак" Микола Дульський, який сьогодні ховається в Москві.

 

"Не хочу звинуватити всіх представників "Наждака", які продовжують діяти в Києві. Традиційно спецслужби на сьогодні ворожої для нас країни використовують такий метод як вербування з числа патріотично налаштованих громадян своїх агентів, інший варіант – введення своїх джерел у патріотичне середовище. Слід зазначити, що спецслужби РФ проводять щільний моніторинг наших загальнодержавних і регіональних проблем, які потім використовують як основи для проведення акцій, спрямованих на дестабілізацію ситуації", – повідомив він.

 

Голова СБУ додав, що Дульський причетний до акцій з перекриття траси від імені поляків на Львівщині, а також мітингу в Рівному, на якому звучали гасла про так звану "Рівненську народну республіку". Учасники акції отримували від організаторів грошову винагороду. Також, зазначив Грицак, спецслужби РФ пов'язані зі спробами провести акції з етнічними болгарами в Одесі.

 

До подібних акцій також має стосунок рух Миколи Азарова "Комітет порятунку України".

 

15.05.2017