Китай закуповуватиме газ у США.

Як стало тепер відомо, такої домовленості було досягнуто ще у квітні під час зустрічі американського президента Дональда Трампа з глава Китаю Сі Цзинпінем у США.

 

 

На перемовинах, проведених у флоридській резиденції американського президента лідери двох держав домовилися переформатувати торгівлю. Про це стало відомо з опублікованої у четвер, 11 травня заяви Міністерства торгівлі Сполучених Штатів – повідомило видання New York Times.

 

Китай погодився відкрити свій ринок для американських рейтинґових компаній і операторів кредитних карт. Окрім того, Пекін знову почне імпортувати зі США зріджений газ і яловичину.

.

Китай відкриє для США свої ринки згідно зі 100-денним планом з переформатування торгівельних відносин між двома країнами, який Трамп і Сі затвердили в квітні. Заходи, яких буде вжито в рамках першого етапу плану, докладно описані в заяві американського торгівельного відомства.

 

Обсяги майбутніх поставок зрідженого газу в Китай в заяві не конкретизуються, оскільки остаточні контракти ще не укладені. Їхні умови обговорюватимуться окремо, відповідно до комерційних інтересів постачальників і покупців, говориться в заяві.

 

Для доступу американських операторів кредитних карток і рейтинґових аґенцій на китайський ринок визначені тимчасові рамки. Зокрема, до 16 липня в Китаї повинні почати працювати дві рейтинґові аґенції, які повністю належать іноземним компаніям. До тієї ж дати повинен початися процес ліцензування американських операторів кредитних карт.

12.05.2017