Прокуратура допитала Вілкула у справі про побиття активістів 9 травня.

 

Слідчі обласної прокуратури Дніпровщини допитували народного депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула у справі про побиття у Дніпрі активістів, котрі 9 травня намагалися завадити проведенню проросійських заходів.

 

Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

 

Речниця поінформувала, що один із затриманих уже погодився на співпрацю зі слідством та надав важливі покази щодо організатора однієї з груп, які вчинили масові заворушення. "Слідчі прокуратури працюють, аби вийти на організаторів масових заворушень", – прокоментувала Сарган.

 

Сам Вілкул заявив після допиту, що винуватцями бійок 9 травня були "радикальні групи", котрі "провокували владу". На погляд колишнього "реґіонала", їхнім завданням було завдати удару по правоохоронних органах і розв'язати руки для подальших протиправних дій. 

 

"Влада мусить показати, що не радикальні групи, а закон головний в нашій країні. Необхідно забезпечити неухильне дотримання громадянських прав і свобод. Як свідок того, що відбувалося 9 травня в Дніпрі, я дав свідчення в прокуратурі і відкритий до співпраці зі слідством", – сказав Вілкул, згідно з повідомленням "ОБ".

 

"Вважаю, що працівники правоохоронних органів, які захищали мирних громадян, діяли правильно", – додав нардеп, не згадавши при цім про напади з боку "тітушків".

 

Між тим, як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, одного з "тітушків" уже заарештовано на два місяці. "І Вілкули не допомогли", – прокоментував Аваков на своїй сторінці у Facebook.

 

12.05.2017