Клімкін зустрівся із Трампом у Білому домі.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час свого візиту до Вашингтона зустрівся з президентом США Дональдом Трампом.

 

Про це повідомляє прес-служба Посольства України у США.

 

"Президент США Дональд Трамп прийняв у Білому домі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, де сторони обговорили подальшу підтримку України з боку Сполучених Штатів", – поінформувала амбасада.

 

Перед тим очільник українського зовнішньополітичного відомства зустрівся з віце-президентом США Майком Пенсом. "Сторони детально обговорили розвиток ситуації на Донбасі. Павло Клімкін подякував за незмінну позицію Адміністрації США в підтримці територіальної цілісності України та протидії російській агресії", – повідомили у посольстві.

 

Клімкіна прийняли у Білому домі невдовзі після того, як Дональд Трамп відбув у Вашингтоні переговори з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим.

 

Аґенція "Укрінформ" свідчить, що зустріч Клімкіна з лідером США була позаплановою. "Справді неочікуваною видалась зустріч у середу міністра закордонних справ України Павла Клімкіна спочатку з віце-президентом Майком Пенсом, а потім із президентом Дональдом Трампом. Згідно з інформацією джерел, ці зустрічі не були передбачені у графіку Клімкіна, та й сам міністр не планував переговорів навіть із Тіллерсоном. З огляду на складну бюрократію в вашингтонських урядових кабінетах, можна лише здогадуватися, як зустріч міністра Клімкіна і президента Трампа взагалі стала можливою. Такий формат – дуже рідкісне явище для американської політики", – прокоментувала аґенція.

 

"Укрінформ" припускає, що з боку Білого дому то була спроба "врівноважити" зустріч із Лавровим. Переговори ж президента із міністром були "поверненням боргів" за прийняття Рекса Тіллерсона в Кремлі. "Безумовно, тут свою роль зіграв фактор зустрічі російського міністра Сергія Лаврова з главою Білого дому. Однак це була принаймні симетрична відповідь американської сторони на жест Путіна, який погодився прийняти держсекретаря США Рекса Тіллерсона під час його візиту в Москву у квітні", – пише інформаційна служба. 

 

11.05.2017