Облрада виділила перевізникам 15 млн за пільговиків.

 

Сьогодні, 11 травня, Львівська облрада затвердила Програму компенсації перевізникам за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним та залізничним транспортом у Львівській області на 2017 рік. Це рішення підтримали 65 депутатів, інформують Варіанти.

 

Як зазначила директорка департаменту соцзахисту населення Львівської ОДА Наталія Кузяк, програма передбачає виділення 15 млн грн на відшкодування пільгових перевезень на Львівщині.

 

Зокрема, 10 млн грн збираються компенсувати автотранспортним перевізникам, а 5 млн грн – залізничним.

 

«Звичайно, що 15 млн грн недостатньо, аби покрити витрати перевізників сповна. Цією сумою ми розраховуємо покрити витрати за перше півріччя 2017 року, адже з 1 липня на Львівщині повинні ввести монетизацію пільгових перевезень», – розповіла Наталія Кузяк.

 

Проте, додала вона, самого механізму монетизації пільгових перевезень в області ще не розробили.

 

«Пілотний проект із монетизації пільгових перевезень на Львівщині стартує з 1 липня. Проте наразі ще немає законодавчих актів, які б врегулювали сам механізм монетизації. Ми працюємо над цим, у наших пропозиціях – фінансування монетизації мало б здійснюватись коштом держбюджету. Ми сподіваємося на 140 млн грн», – пояснила Наталія Кузяк.

 

На Львівщині є близько 690 тисяч пільговиків, але сама програма компенсації охоплює лише 414 тисяч осіб.

11.05.2017