Облрада просить місто замінити радянський монумент на Меморіал пошани захисників України.

 

Сьогодні, 11 травня, під час засідання сесії Львівської обласної ради до міського голови Львова Андрія Садового, Львівської міської ради та Львівської ОДА звернувся депутат від фракції «Народного контролю» Василь Масний, який просить демонтувати Монумент Слави на вул. Стрийській та встановити на цьому місці Меморіал пошани захисникам України у боротьбі з російським агресором, передає Гал-інфо.

 

Василь Масний закликав демонтувати пам'ятник радянській армії та перенести його в інше місце. Для цього, за його словами, потрібне розпорядження про демонтаж від влади.

 

Водночас Василь Масний вимагає спорудити меморіал героям сучасної війни, адже це буде доречним біля Академії сухопутних військ у Львові, зазначив він.

 

«Елементи пам'ятного знака можна перенести в інше місце. Цей пам'ятник стоїть на місці розореного радянською владою цвинтаря. Настав час встановити історичну справедливість. Доцільно спорудити меморіал усім воїнам, які загинули у війні на Донбасі, та усім, хто загинув у Національно-визвольних змаганнях», – сказав Василь Масний.

 

Депутат наголосив, що звернення підтримала низка громадських організацій.

 

Як повідомляв Z, раніше фракція УГП у Львівській міській раді також виступила за демонтаж Монумента Слави. Міському голові Андрієві Садовому дали короткий термін для вирішення цього питання, а потому обіцяли звернутись у суд.

11.05.2017