Оборонпроми України і Туреччини домовилися про співпрацю.

 

ДК "Укроборонпром" і секретаріат оборонної промисловості Туреччини підписали меморандум про співпрацю. Угоду уклали після завершення переговорів секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олександра Турчинова і міністра національної оборони Турецької Республіки Фікрі Ишика.

 

Від України угоду підписав генеральний директор ДК "Укроборонпром" Роман Романов, від Туреччини – керівник тамтешнього оборонпрому Ісмаїл Демір, повідомляє прес-служба РНБО.

 

"Цей документ визначить стратегічні напрямки співпраці для провідних оборонних підприємств наших країн", – прокоментував Турчинов.

 

У Туреччині секретар РНБО на чолі офіційної української делеґації бере участь у міжнародній виставці оборонної промисловості IDEF-2017.

 

Турчинов заявив, що з Україною підписали низку угод про спільні проекти з виробництва боєприпасів, меморандуми про співробітництво у виробництві авіоніки, навігації та нових літаків. "Кількість підписаних контрактів та меморандумів про співпрацю свідчить, що українська зброя та українські технології мають попит на світових ринках", – прокоментував секретар Радбезу.

 

Відповідаючи на запитання журналістів під час експозиції, Турчинов зазначив, що Україна і Туреччина мають багато перспективних спільних проектів у військовій галузі. Він, зокрема, повідомив, що створено спільну робочу групу з координації стратегічних проектів, а турецькі партнери також готові інвестувати в українські оборонні підприємства. "Це нові масштабні проекти, зараз ми їх обговорюємо, і сподіваюсь, що від теорії перейдемо до їхнього втілення", – сказав секретар РНБО.

 

10.05.2017