Омелян: Відновимо авіасполучення з РФ після повернення Криму, Сходу і, сподіваюся, Кубані.

 

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Україна буде готовою відновити авіаційне сполучення з Росією щойно після того, коли та поверне окуповані території.

 

В інтерв'ю виданню "РБК-Україна" Омелян у цьому контексті згадав і про Кубань.

 

"Я думаю, що ми відновимо авіасполучення з Росією тільки після повернення Криму, сходу України і, сподіваюся, Кубані та інших українських територій, які були захоплені Росією свого часу", – сказав міністр.

 

Омелян нагадав і про те, що Україна зберігає заборону на польоти до аеропортів Криму для всіх авіакомпаній. Водночас, відповідаючи на питання журналіста про стягнення штрафів із російських компаній, котрі постійно літають на півострів, міністр визнав, що Україна цих грошей не отримала. "Мінінфраструктури та Державіаслужба, зі свого боку, зробили все можливе і неможливе для цього. Всі суди, які можна було виграти, ми виграли. Далі це компетенція Мін'юсту – подати загальний позов від України до держави-агресора Росії", – зазначив Омелян.

 

Міністр додав, що Україна відпрацьовувала варіант зі стягненням санкцій через ІКАО – Міжнародну організацію цивільної авіації. "Поки що немає достатньо чітких результатів, щоби говорити про якусь перемогу", – зауважив чиновник.

 

10.05.2017