ЄУ за кілька днів оголосить про спрощення візового режиму з Україною.

У цьому запевнила Верховна представниця Європейської Унії зі зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Моґеріні на засіданні Ради безпеки ООН.

 

 

«Через кілька днів ми оголосимо про Угоду щодо спрощення візового режиму з нашими українськими друзями», – заявила Моґеріні. Вона теж запевнила, що Унія підтримує «східних партнерів, сприяє зміцненню їхніх господарок і державних органів».

 

Торкаючись питання російської агресії на Донбасі, керівниця європейської дипломатії заявила, що ЄУ «й надалі працюватиме над тим, щоб покласти край конфлікту на сході України». «Адже коли відбуваються порушення Мінських угод, ми відчуваємо чимраз меншу захищеність. Міжнародні правила передбачають територіальну цілісність і недоторканість кордонів… Ми не визнаємо і не визнаємо ніколи незаконної анексії Криму Росією», – процитувало слова Моґеріні радіо  Deutsche Welle.
 

Як відомо, 11 травня міністри країн-членів ЄУ з сільського господарства та рибальства затвердять Угоду  про надання безвізового режиму для України. А урочиста церемонія підписання документа має відбутися 17 травня у Європейському парламенті.

 

Якщо все відбудеться без неприємних несподіванок, то безвіз для України фактично набуде чинності через 20 днів після публікації відповідного документа в Офіційному журналі ЄУ. Відтак громадяни України зможуть в'їжджати в Шенґенську зону на 90 днів кожні півроку з діловими і туристичними цілями, а також у родинних справах. Безвізовий режим не дасть українцям права на вільне працевлаштування в країнах ЄУ.

10.05.2017