Проект рекультивації Грибовицького полігону вже подали в «Гірхімпром».

 

Проектні пропозиції щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища від компанії «Еджіс» передали інституту «Гірхімпром», інформує прес-служба Львівської міської ради.

 

«Сьогодні компанія "Еджіс" проектні пропозиції, які вони опрацювали, передала інституту "Гірхімпром", інститут повинен до кінця місяця виконати свою роботу і подати на експертизу. Експертизу проведуть швидко – і тоді розпочинаємо активну фазу першої частини протиаварійних, стабілізаційних робіт.

 

Не все від нас залежить, бо експертиза – це державні інституції, дозвіл на початок робіт, а це 5 категорія, – це також держава. Але усі мали б нам допомагати», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Наразі ж сміття зі Львова возять до Буська, Новояворівська, Червонограда. Інші ж міста, які підписали меморандум, наразі ТПВ не приймають.

 

«Дуже складна ситуація. На жаль, від часу підписання меморандуму небагато є змін. Деякі політики пробують знову робити нехороші речі, доносити до людей неправдиву інформацію.

 

Ми на сьогодні 2/3 міста маємо почищені і прибрані, а 1/3 міста заповнена майданчиками, які перевантажені. Нема куди везти. Ті ліміти, про які ми говорили,  – 570 тонн у день – їх нема. На папері вони є, але фактично на сьогодні Червоноград 10 тонн приймає від Львова, трошки Буськ приймає, трохи Новояворівськ. Більше нема, може, ще 1-2 машини.

 

Без активної позиції всіх, хто підписав меморандум, цієї проблеми не можна буде вирішити. Не можна стояти збоку. В деяких районах керівники районних адміністрацій виступають проти цього меморандуму, а мали б навпаки – виступати "за"», – розповів Андрій Садовий.

 

Тим часом, передає ЗіК, виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни до переліку об’єктів, видатки на які у 2017 році будуть проводити за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету Львова, виділивши 500 тис. грн субвенції міському бюджету м. Миколаєва на розвиток інфраструктури за те, що місто прийматиме відходи зі Львова.

 

«У них сесія міської ради. Ми маємо показати, що, згідно із меморандумом, ідемо їм назустріч», – заявив Андрій Садовий.

 

Як повідомляв Z, депутати Львівської міської ради на сесії 27 квітня виділили з бюджету розвитку 20 млн грн на субвенції містам, що прийматимуть сміття.

10.05.2017