Поліція з "тітушками" розігнала пікет патріотів.

 

У центрі Дніпра на підході до Монумента слави молодики спортивної зовнішності зчинили бійку з активістами, котрі протестували проти проросійських заходів.

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

Поліція застосувала ґумові палиці. Щонайменше одна особа постраждала – ветеранові АТО розбили голову.

 

Активіст Тім Желдак звернув увагу на те, що правоохоронці, котрі брали участь у розгоні пікету, були вбрані у форму, що нагадувала спецпідрозділ "Беркут".

 

Згідно з версією "Укрінформу", конфлікт виник після того, як активісти висловили вимогу до організатора ходи – Олександра Вілкула – відмовитися від партійної символіки. Таку ж вимогу українські сили висловили до представників партії "Соціалісти" з червоними знаменами.

 

Відеоролик, оприлюднений виданням informator.dp.ua, свідчить про те, що невідомі молодики нападали на противників пікету з-за спин правоохоронців. Поліціянти не намагалися завадити побиттю й затримували лише тих осіб, котрі виступали проти проросійської ходи.

 

Згідно з офіційною версією Національної поліції, відбулося дві сутички – у момент проходження колони соціалістів та "Опозиційного блоку". А постраждали нібито не лише активісти, а й правоохоронці.

 

"Внаслідок вказаних подій було травмовано 14 осіб – 8 учасників заходу та 6 поліціянтів, які здійснювали охорону порядку під час заходу. 4 особам медпрацівники надали допомогу на місці події, 4 постраждалих звернулися до лікарні. Двоє поліціянтів потребували допомоги через ураження, отримані внаслідок розпилення сльозогінного газу", – ідеться у повідомленні НПУ.

 

До відділень поліції Дніпра спровадили 15 осіб.

 

09.05.2017