Меркель розповіла Порошенкові про свої перемовини з Путіним.

 

Федеральний канцлер Німеччини Анґела Меркель під час телефонної розмови з Президентом України Петром Порошенком поінформувала колегу про підсумки своїх переговорів у Росії 2 травня.

 

Про це повідомляє прес-служба Президента України за підсумками перемовин 8 травня.

 

Глави держав наголосили на потребі продовження роботи в "нормандському форматі", зокрема за участі новообраного президента Франції. Вони також домовилися про подальший графік двосторонніх зустрічей на найвищому рівні.

 

Порошенко з Меркель обговорили становище на Донбасі, відзначивши пріоритетність виконання безпекового компоненту мінських домовленостей.

 

Президент наголосив на неприпустимості проведення будь-яких демонстрацій техніки під виглядом парадів на окупованих територіях 9 травня.

 

Сторони також засудили напади на представників ОБСЄ та системне перешкоджання їхній роботі. Лідери наголосили на важливості проведення розслідування і покарання винних в атаці на патруль ОБСЄ 23 квітня, коли на міні підірвалося авто місії.

 

Співрозмовники також наголосили на необхідності звільнення заручників. 

 

Петро Порошенко та Анґела Меркель вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні. Згідно з повідомленням АП, Меркель особливо відзначила роль українців у боротьбі з нацизмом.

 

08.05.2017