"Шахтар" став чемпіоном України за 4 тури до кінця сезону.

 

Донецький "Шахтар", перемігши у "домашньому" матчі в Харкові луганську "Зорю" (3:2), за чотири тури до кінця чемпіонату ґарантував собі золоті медалі Прем'єр-ліги. "Гірники" наразі мають у доробку 75 пунктів і можуть безтурботно відбувати номер до кінця турніру, бо в найближчого переслідувача, київського "Динамо", – лишень 58 очок (хоча ще гра в запасі).

 

"Золотими" голами за "Шахтар" відзначилися Феррейра, Ісмаїлі, Ордець. У кінцівці матчу "Зоря" накрутила неабияку інтриґу – однак голів Харатіна (81 хвилина) і Бонавентуре (88-ма) виявилася замало для того, аби спинити команду Паулу Фонсеки від чемпіонства.

 

Між тим, насподі турнірної таблиці стає гарячіше. Львівські "Карпати" програли свій матч кам'янській "Сталі" – 2:1 – при тім пропустили вирішальний гол за кілька хвилин до свистка. "Леви" дозволити наблизитися до себе "Дніпру" на витягнуту руку: якщо дружина Дмитра Михайленка здолає в неділю "Зірку", то зрівняється за числом пунктів із "Карпатами". Львів наразі йде на 10-й сходинці чемпіонату. Хто займе 11-те й 12-те місця – впаде до нижчої ранґом ліги.

 

07.05.2017