Гакери зламали сервер виборчого штабу Емманюеля Макрона.

Представники штабу заявили в ніч на суботу, 6 травня, про «масовану й скоординовану кібератаку».

 

 

Деякі з викрадених документів були опубліковані на сайті pastebin.com – повідомила французька газета Le Monde.

 

Речники партії «Вперед!» (En Marche!) кандидата в президенти Франції Макрона висловили припущення, що мета невідомих зловмисників – «вплинути на політичну ситуацію в країні напередодні другого туру виборів». Вони повідомили, що були викрадені справжні документи Макрона, які, разом із підробленими, опублікували в інтернеті. 

 

Представники партії зазначили, що йдеться про дев’ять гігабайт викраденого листування членів партії й учасників передвиборної кампанії Макрона. «Таким чином зловмисники хотіли поширити недостовірну інформацію про кандидата в президенти», – заявили вони.

 

Раніше Емманюель Макрон і його представники звинувачували російських гакерів у спробі втрутитися у французькі вибори, зокрема в спробі зламу поштових скриньок співробітників штабу. Багато експертів, коментуючи злам серверів передвиборного штабу Макрона, висловлюють припущення, що зловмисники працювали на замовлення Кремля.

 

Емманюель Макрон, згідно з опитуваннями громадської думки, мав би впевнено перемогти на виборах президента Франції, другий тур яких відбудеться 7 травня. Йому протистоїть Марін Ле Пен з «Національного фронту». У розпал кампанії вона зустрічалася з президентом Росії Володимиром Путіним, її не раз звинувачували в тісних зв'язках із Кремлем.

06.05.2017