З усіх міст, що підписали сміттєвий меморандум, наразі договір є лише з Червоноградом.

 

Ситуація із вивезенням сміття у Львові залишається складною. Незважаючи на те, що 21 квітня було підписано меморандум із представниками ЛОДА, Львівської облради та містами Львівщини про довгострокову співпрацю щодо прийняття твердих побутових відходів (ТПВ) зі Львова, станом на сьогодні лише Червоноград підписав договір на прийом 10 тонн ТПВ, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

«Станом на 3 травня 467 майданчиків є перевантаженими. Це майже 38%. Якщо денна норма ТПВ у Львові 500–600 тонн, то ми вивозимо 150–200 тонн за тими договорами, які мають перевізники, а далі йде перенакопичення», – розповів заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак.

 

«У додатку меморандуму, який був підписаний 21 квітня, є 16 міст, які мали б приймати сміття зі Львова. Станом на сьогодні у мене є лише одне підтвердження від міста, яке готове підписати договір, – це Червоноград, на 10 тонн. У решті містах, як кажуть їх мери, десь сесія відмовила, десь сесія ще має проходити. Також посилаються на громадські обговорення. У одному з міст громадські обговорення призначені на 26 травня», – додав чиновник.

 

Як повідомляв Z, 27 квітня під час засідання сесії ЛМР депутати проголосували за виділення понад 21 млн грн містам, які погодилися приймати львівське сміття.

 

Тим часом міський голова Червонограда Андрій Залівський розповів, що міський полігон зможе приймати львівське сміття лише з 8 травня, пише ЗіК.

 

«Ми можемо розпочати приймати сміття зі Львова лише з 8–9 травня, оскільки на даний момент відбувається перешарування сміття інертною породою», – прокоментував Андрій Залівський.

 

 

03.05.2017