Україна на 24-й позиції у Global Open Data Index.

 

Україна отримала 24-ту позицію у дослідженні відкритості Global Open Data Index.

 

Згідно з інформацією на офіційній сторінці рейтинґу, Україна має 49% на шкалі відкритості й ділить рівну кількість балів із Австрією та Словенією.

 

Вище – Німеччина (51%) і Гонконг (50%), нижче – Польща, Словаччина й Італія (по 47%).

 

Як заявила експерт з питань інформаційного суспільства Яніка Мерило, Україна піднялася в рейтинґу на 30 сходинок. "Перемога! Україна у світовому рейтингу на 24 місці за відкритими даними, і це геть незле. Особливо, враховуючи стрибок за рік на 30 сходинок у рейтинґу", – прокоментувала Мерило, заступниця міського голови Дніпра, радниця бурмистра Львова та міністра інфраструктури, на своїй сторінці у Facebook.

 

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що поступ України – "це ще одне свідчення відкритості діяльності уряду". "За останній рік ми запровадили єдиний портал відкритих даних, відкрили для вільного доступу більшість базових реєстрів, приєдналися до міжнародної Хартії відкритих даних та затвердили відповідну дорожню карту розвитку відкритих даних. Відкрите урядування – ключ до реформ в Україні", – прокоментував Гройсман на своїй сторінці у Facebook.

 

03.05.2017