Закарпатські митники "проґавили" авто з $400 тис.

 

Прокуратура Закарпаття розпочала кримінальне провадження стосовно службових осіб МП "Солотвино" Закарпатської митниці ДФС, які дозволили вивезти з території України в Румунію незадекларованих $400 тис.

 

Попередньо встановлено, що митники, зловживаючи своїм службовим становищем, не здійснили належним чином митного оформлення автомобіля Maserati, який рухався з України в Румунію у керунку "виїзд", інформує прес-служба прокуратури.

 

Цих півмільйона згодом виявили на своєму боці румунські поліцейські, натрапивши на сховок під запасним колесом авта. "Внаслідок таких протиправних дій митників охоронюваним законом державним інтересам спричинено тяжкі наслідки", – коментує прокуратура. Кримінальне провадження зареєстрували "за інформуванням Держприкодонслужби України та на виконання доручення голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля".

 

У вівторок пан Москаль написав на своїй сторінці у Facebook, що напередодні ввечері прикордонна поліція Румунії затримала двох громадян України, мешканців Тячівського району, котрі перетнули пункт "Солотвино – Сігет Мармацієй" з хмарою готівки.

 

Згідно з інформацією чиновника, пасажиром машини був Михайло Йовдій – син Василя Йовдія, керівника партії "Єдиний центр" у Тячівському районі, колишнього голови тамтешньої райдержадміністрації, а за кермом перебувала Михайлова дружина.

 

"До речі, сам автомобіль Maserati куплено у той час, коли Йовдій керував Тячівським районом. Звідки в колишнього держслужбовця та його сім’ї стільки грошей, хай люди здогадаються самі", – обурився Москаль.

 

Голова ОДА закликав правоохоронців дати належну оцінку порушникам, хоча висловив сумнів, що винуватців покарають.

 

02.05.2017